Utsiktsparadiset Ramberget

Dela sida till en vän
Från toppen av Ramberget är utsikten hänförande över hamninloppet, staden och havet.

Ramberget är riktigt häftigt! Här finns det vackra skogar, öppna gräsytor och utsiktsplatser. Inte en, inte två utan hela tre storslagna utsiktsplatser.

Ramberget tornar upp sig som en bulle på södra delen av Hisingen, över hamninloppet och nära Lindholmen. Södra sidan, den som vetter mot Göteborg city är brant med mäktiga stup medan norra sidan är flack. Denna karakteristiska form bildades under istiden för cirka 10 000 år sedan.

Utsikten från Lilla Rambergets Ättestupan.

I öster ligger Rambergets lilla utsiktsplats som kallas för Ättestupan. Den ligger på cirka 47 meter över havet och ger en fin utsikt över Göteborg. Men en vandring upp till Stora Ramberget ger ännu finare utsikt.

Från Lilla Ramberget och Ättestupan är vyn fin över Stora Ramberget.
Lilla Ramberget består av den coola bergarten Ögongnejs.
På väg från Ättestupan på Lilla Ramberget ligger denna utsiktsplats och fina picknickplats.

Längs vägen till Stora Ramberget på 87 meter över havet passeras en fin utsiktsplats med en stor gräsmatta – perfekt för en picknick. Sista biten upp till toppen går via trappor, men det är väl värt flåset!

Toppen av Stora Ramberget.
Mumsig utsikt från toppen av Stora Ramberget med mycket plats för häng.

Ramberget handlar mycket om utsikter, men det finns mer. Gå runt i Keillers park och njut av bokskogar, fina vägar, gräsytor eller varför inte träna på något av utegymmen. Hit är det lätt att ta kollektivtrafik från Göteborgs alla delar. Det är helt enkelt ett riktigt, riktigt bra utflyktsställe!

En bra hållplats att utåt från är Madängsgatan!

[wpgmza id=”231″]

Lämna ett svar