Vandra bland vitsippor

Dela sida till en vän

Det är något alldeles speciellt med vitsippor. Dom är inte bara vackra, utan ger också en försmak av att våren och sommaren är på gång. Det finns såklart mååååånga härliga ställen med vitsippor, men här listar vi 4 av våra favoriter:

1. Vandra bland vitsippor i Mölnlycke (1,5km): I östra delen av Rådasjöns naturreservat ligger denna vitsippspärla. En liten skog med många stigar och under våren är marken lika vit som grön. Enkla stigar som bjuder på mycket upplevelse!

2. Vandra genom Hördalen (2km): Hördalen är ett litet naturreservat beläget precis intill Kungsbacka golfklubb, och strax väster om Sandsjöbackas naturreservat. Det är en egen liten värld med fina stigar, långa spänger, häftiga träd och massor med vitsippor.

3. Vandra Göddered-Hakered naturreservat (2,5km): Här bjuds det, trots den ringa längden på vandringsleden, på många upplevelser. Klippväggar, rasbranter, kulturlämningar och en spektakulär utsiktsplats är några av elementen som väntar. Och så vitsippor såklart 🙂

4. Vitsippsdalen i botaniska trädgården (2km): En oas mitt i centrala staden. På våren gör den här biten natur skäl för sitt namn när vitsipporna blommar överallt. På sommaren är det nästan mer som en regnskog! Träden växer höga, det grönskar överallt kring den lilla bäcken och här och var ligger gamla nedfallna mossiga träd. Här är det lätt att strosa omkring i en timme och titta på allt vackert. Vill du gå vidare och upptäcka mer är Vitsippsdalen som en port in till det mycket större och vildvuxnare Änggårdsbergen.


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar