Vandra i naturreservat med havet som granne

Dela sida till en vän

I soligt väder är det extra härligt att gå med havet som granne. Och varför inte kombinera vandring vid havet med vandring i ett naturreservat 🙂 Här kommer 4 sådana vandringar som du förmodligen kommer gilla!

Marstrands naturreservat (3-10km): Detta naturreservat är större än bara Marstrand. Dels går det runt ön Marstrand en varierande och vacker 5 kilometer slinga, men även på grannön Koön finns det ett gäng markerade vandringsleder. Har kan man vandra med en fästning som fond, mitt bland Västkusten vackra kustlandskap. 

Sillviks naturreservat (2km): Det här är en enkel och lättgången vandring av det kortare slaget. Men belöningen är stor. Dels får du njuta av den mjuka marken och de vita snäckorna i skalgrusbanken. Och om du är redo för en kortare stigning så får du kanske Göteborgs vackraste 360 graders utsikt över kullar och hav.

Särö Västerskogs naturreservat (7km): Denna rundslinga följer kustremsan runt i stort sett hela Särö. Den är till största delen omarkerad (om man bara går i naturreservatet finns det markerade leder) och bjuder på en stor portion av upplevelser. Mäktiga hus, storslagna utsikter, häftiga skogar och västkustens klassiska klippor är något som väntar på dig. Själva naturreservatet ligger i västra delen av denna rundslinga. 

Ersdalens naturreservat (1-3km): Längst västerut på Hönö breder klipporna ut sig. Genom detta naturreservat går den nymarkerade Skärgårdsleden (som är 27 kilometer lång!). Utöver Skärgårdsleden finns det inga markerade stigar, men det går bra att gå här ändå på de stigar och vägar som finns. . Njut av stenbumlingar, klippor och såklart havet!


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar