Vandra vackert – nära horisonten – på Koön

Dela sida till en vän

Vandra med Marstrads fästning som fond, över klipporna och med havets horisont som ständig följeslagare. Vandringen på Koön tycker vi är en av västkustens finaste turer.

Koön är lite av en doldis. Det blir nog gärna så när närmsta grannen heter Marstrand. Men sedan några år finns flera fantastiska vandringsleder här. Åk hit! Det tar cirka 45 minuter med bil, men det är nästan lika enkelt att ta bussen.

Det finns tre olika vandringsleder markerade med gult, blått och grönt. Vi gick en kombination av den gula och den blåa, och det visade sig att Koön kanske bjuder på Västkustens härligaste kustnära vandringsled!

Förr var den gula leden svart men nu har den bytt färg till den mer synliga färgen gul.

Vandringen går över klipporna, rakt ut mot havet. Blåser det kommer du ha vinden i ansiktet! Du kommer också ströva ner i små skogsområden där det är lä och lugnt. Framför allt den blå leden går genom mer skogiga partier.

Delar av leden bjuder på fina utsikter mot Marstrand och dess fästning.
Andra delar av vandringen bjuder på branta klippkanter.

Längst ut mot havet finns en utsiktsplats med bänkar. Härifrån har du en helt strålande utsikt över Älgöfjorden, mot Marstrandsön, Tjörn och Åstol. Stanna och njut. Länge.

Utsiktsplatsen kallads för Terrassen och är riktigt häftig!
Förr i tiden var det mer aktivitet här.

Längs med turen finns bänkar att vila på. Det finns också skyltar som berättar om militär närvaro från en annan tid.

Går man kombinationen av den gula och den blåa så kommer man även in i skogen.

Det här är en tur som kräver en del av vandraren. När du går ute på klipporna är underlaget ojämnt. Men det är så vackert och så väl värt besväret! Ha tid på dig och njut av den vida himlen och horisonten.

Ta del av karta och parkeringsplats om denna vandring i vår Äventyrsguide.


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar