Vandring vid havet på Skärvallsberget

Dela sida till en vän

Skärvallsberget ligger mellan Fiskebäcks bostadsområde och havet. Hit är det lätt att ta sig och du vandrar med vyer över havet och genom vacker skog. En fin vandring alltså, som vi gjorde en dag när det skulle vara soligt… det blev istället snöstorm!

Skärvallsberget är ett kuperat grönområde på cirka två gånger en kilometer och här finns flera stigar. Det är enkelt att åka buss hit eftersom det finns många busshållplatser i närheten. Tar du bilen har du parkeringar både söder och norr om skogsområdet.

När vi kommer upp till utsiktspunkten på Skärvallsberget möts vi av en vägg av vind och snö. Den är på väg mot oss från havet. Häftigt!

Efter att ha passerat en del bostadshus och gått vidare upp i skogen via byggda trätrappor kommer vi snart till utsiktspunkterna. När vi kommer upp möts vi av en vägg med vind och snö. Förvånande med tanke på att prognosen lovade sol 🙂

På väg ner mot skogen för att få skydd mot snöstormen.

Blåsten tvingade ner oss i skogen, men fem minuter senare började solen skina. Då gick vi till en ny utsiktspunkt och den här gången fick vi njuta av utsikten!

Efter utsiktspunkten gick stigen ner mot hamnen och därefter vek den tillbaka mot utgångspunkten. Partiet från hamnen tillbaka till bilen bestod av grusväg genom fin skog, och asfalt bland båtar och bostadshus. Inte lika mycket natur alltså, men fint ändå.

Slutet på skogsstigen.
Grusvägen går genom vacker skog på tillbakavägen.

Nå, varför ska man då vandra denna rundslinga? För att det är enkelt att ta sig hit, framför allt om man bor centralt i Göteborg. Och för att du som vandrar får uppleva utsikter, havet och vackra skogar. Med andra ord, en hel del bra anledningar!

Ta del av karta och parkeringsplats om denna vandring i vår Äventyrsguide.


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar