Västkustens 5 mastodontbyggen

Dela sida till en vän

De är coola och vissa av dem är extremt imponerande. Kolla in fem västsvenska mastodontbyggen som gör naturen mer tillgänglig. Från slitsamma människors svett – till gagn för njutande idag!

1. Terrassen vid Ramhultafallet
Denna utsiktsplattform vid toppen av ett av Sveriges högsta vattenfall gör att man kan njuta av upplevelsen ännu mer. Nu hör man inte bara vattenfallet från toppen, utan också se det 🙂 Kolla in vår guide hit.

2. Stenpiren till Stora Björnholmen
Vilket bygge. Arbetslösa och fattiga byggde här en kanal och denna långa stenbank under depressionen på 1930-talet. Idag tackar vi för en av västsveriges märkligaste och mest havsnära vandringar! Kolla in vår guide hit.

3. Utsiktstornet på Svens altare
Det är svårt att få en bättre utsikt på Orust. Från toppen på 106 meters höjd blir man belönad med en vy i alla väderstreck, över Malö strömmar och Orusts skogsåsar. Riktigt vildvuxen och brant skog passeras på vägen upp till tornet. Coolt! Kolla in vår guide hit.

4. Utsiktsplatsen på Koön
Halvvägs in på den gula vandringsleden på Koön dyker helt plötsligt ett robust bygge upp. Från att ha halkat runt på kala klippor står du stadigt med hela horisonten framför dig. Magnifikt. Stanna för en fika, eller bara njut av utsikten. Kolla in vår guide hit.

5. Västerhavspromenaden
Är detta Västkustens mest ambitiösa bygge? Förmodligen. Västerhavspromenaden i trä är byggd på Lysekils röda klippor och är 1100 meter lång. Lokala krafter har lagt minst 15000 ideella arbetstimmar på bygget. Tack vare dessa människor kan du ströva enkelt och lätt, rulla en rullstol eller en barnvagn, och uppleva vågklucket alldeles intill. Kolla in vår guide hit.


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar