Vintervandra längs markerade leder

Dela sida till en vän

Det kan faktiskt vara ganska så knepigt att se (och hitta) stigar när landskapet är fyllt med snö. Då är det bra med välmarkerade vandringsleder. Här kommer ett gäng sådana där man kan njuta istället för att vara orolig för att gå fel!

1. Bohusleden etapp 2. Vandringen börjar vid Stensjön och Gunnebo slott och avslutas uppe i Delsjöområdets naturreservat i Skatås. Här går man genom underbara skogar och förbi två sjöar. Denna etapp är 8 km lång.

Markeringar hjälper extra mycket under snöiga vinterdagar.
Istappar och klarblå himmel längs med Kuststigen.

2. Kuststigen mellan Kolhättan och Ljungskile. Denna etapp av Kuststigen på 16 km börjar vid havet men slingrar sig sedan norrut längs grusvägar och stigar upp till Ljungskile. Här går man förbi skogbeklädda berg och förbi åkermark, det är ett typiskt bohuslänskt inlandslandskap.

3. Sandsjöbacka naturreservat. Den röda slingan på 6km bjuder på mycket av det bästa som finns i Sandsjöbacka naturreservat. Utsikten från ljungheden är storslagen, där vyn sträcker sig mil efter mil i många riktningar. Från parkeringen i Långås utgår flera välmarkerade vandringsslingor.

Klippan är riktigt häftig i Göddered-Hakered.

4. Göddered-Hakered naturreservat. Strax söder om Kungälv ligger detta fina naturreservat. Här bjuds det, trots den ringa längden på cirka 2,5 km, på många upplevelser. Klippväggar, rasbranter, kulturlämningar och en spektakulär utsiktsplats är några av elementen som väntar.

5. Bråtaskogens naturreservat. Vilken häftig led! Denna rundslinga innehåller i stort sett allt. Ett stort stenblock, en liten ravin, ekskog, en megagrön dalgång och ett mindre vattenfall. Detta kläms in på lite över 2 kilometer. Wow! Och, det är en bra led för dom grådassiga dagarna – för här är det verkligen grönt. Så också till att ha koll på fötterna, delar av slingan är väldigt kuperad.


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar