Upptäck vandring och coola jättegrytor i Wendelsbergsparken

Dela sida till en vän

Wendelsbergsparken är en grön oas med Landvettersjön på ena sidan och Mölnlycke på den andra. Här kan du njuta av vandringsleder, trevligt vindskydd, jättegrytor, ett häftigt flyttblock och discgolf. Du som har en barnvagn kan vandra en av lederna.

På senare år har vandringsslingorna i Wendelsbergsparken rustats upp. Från att ha varit dåligt märkta, leriga stigar har vissa stigar grusats och lederna har fått väl synliga markeringar.

Stolpar med markeringar finns på både den blå och den röda leden.

Det finns två markerade leder. Den längre är rödmarkerad, den kortare blåmarkerad. Lederna börjar på samma ställe med en grusad väg, sedan går lederna på skogsstigar. Båda lederna är kuperade, så det gäller att ha lite krut i benen 🙂

Stora utsikten över Landvettersjön

Markeringen brister halvvägs in på den röda leden, då markeringen mot den Stora utsikten är borta. I en X-korsning står det skyltat ”Alhagen” till höger. Åt det hållet fortsätter den röda leden men för att nå utsikten fortsätter man framåt, vilket inte står skyltat (förhoppningsvis ändras det inom kort).

Ett mäktigt flyttblock. Bakom flyttblocket finns jättegrytan.
Jättegrytan bakom klippblocket är jätteliten 🙂

Längs med slingorna finns också ett stort flyttblock, en jättegryta (det finns faktiskt fler, men den på bilden är den coolaste) och ett vindskydd där man kan både fika och sova. Det går även fint att ta med barnvagnen till Wendelsbergsparken. Antingen promenerar man elljusspåret eller så går man den kuperade starten av röda slingan till vindskyddet.

Wendelsbergsparkens äventyrskarta.

Och vill man varken vandra, fika, sova eller njuta av utsikter så kan man bara åka till själva parken. Där finns det en bra discgolfbana, fina lekplatser och massor med bänkar och bord som man kan hänga vid. Här finns det alltså något för de flesta 🙂


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar