3 heta sandstränder

Det är sommar och badtider! Förvisso har vattentemperaturerna sjunkit den senaste veckan, men helgens väder ser ut att bli soligt och då är det få saker som slår sand mellan tårna och vatten över magen.

Vill man slippa sand mellan tårna är flip flops bra att ha.

Vi har hittat många härliga stränder runt Göteborg men det är tre av dem som verkligen sticker ut. Dessa tycker vi är värda både ett och två besök!

  1. Badplatsen i Säveån. Vi har tipsat om denna förut eftersom det har varit en favorit under så lång tid. Bada i strömmande vatten mitt under grönskande träd. Häftigt och oväntat.
  2. Badplats Fjärås bräcka. Längs inne i Bräckaviken nedanför Fjärås bräcka sveper de gröna träden in den långa stranden. Här finns det gott om plats och utsikten ut över Lygnern, som är Hallands största sjö, är det inget fel på heller! Bilden överst är från denna strand.
  3. Badplats Flohult. Även denna badplats ligger i Lygnern. Men mer åt nordöst. Omgiven av skog, nära till parkeringen och vandringsleder i närheten gör detta till en näst intill optimal strand!

Här finns alla guider till stränder runt om Göteborg


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar