Sommarens hetaste sandstränder

Dela sida till en vän

Upptäck nya stränder i sommar! Det finns några riktiga pärlor kring Göteborg. Som den på bilden – som ser ut att ligga i Thailand! Det gör den inte, stranden är nummer två i listan nedan 🙂

  1. Badplatsen i Säveån. En av våra absoluta favoriter. Du badar i en klart strömmande fors, och träden hänger långt ut över vattnet. Häftigt och oväntat.
  2. Badplats Fjärås bräcka. Längst inne i Bräckaviken nedanför Fjärås bräcka ligger denna vackra strand. Här finns gott om plats, fin utsikten över Hallands största sjö, och iordningställd grillplats. Kom på förmiddagen för att få sol.
  3. Badplats Flohult. En lång och underbar sandstrand med sol hela dagen. Omgiven av skog och nära till både parkering och vandringsleder.
  4. Åbyfjorden. Liten, undangömd sandstrand. Hit får du vandra. Det är det värt!
  5. Vrångö. I Göteborgs södra skärgård ligger en fin strand. Vandra runt ön och ta sedan ett dopp!
  6. Bua hed. Mitt i ett naturreservat i närheten av Smögen. Lugnt och stilla med utsikt över fjorden.
  7. Dyrön. Att vandra runt Dyrön är en underbar upplevelse. Efter halva sträckan kommer du till denna fina och skyddade strand.

Bonus! Ett sista tips hittar du nedanför bilden 🙂

Bonus: Gillar du turkost vatten? Detta är ingen strand men en ovanligt klar, och turkos, sjö!

Många fler stränder och badplatser hittar du här!


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar