5 välmarkerade och vackra vandringsleder

Dela sida till en vän
Denna del på året kommer det härliga ljuset ganska så tidigt på eftermiddagen.

Runt Göteborg finns många välmarkerade vandringsleder. Det är lätt att följa stigen, svårt att gå fel och resultatet blir mer njutning av naturen och mindre oro för att navigera fel. Här är våra fem bästa tips på välmarkerade och vackra vandringsleder!

 1. Vita leden Ramsvikslandet (4 km). Den vita leden på Ramsvikslandet är en mäktig upplevelse. Här bjuds det på både skog, klippor och utsikter.  Leden passar både vuxna och lite äldre barn. Och glöm inte avstickaren förbi ravinen och jättegrytorna! Det finns många fler välmarkerade vandringsleder på denna plats, där den längsta är 14 kilometer lång!
 2. Vandra runt Stora Dyrön (5 km). Wow! Häftig, varierad vandring med storslagna utsikter över horisont, skärgård och grannön Åstol. Det är enkelt att ta sig till Stora Dyrön då Västtrafik kör båt till och från ön. En riktigt häftig ravin finns även här, med inte mindre än 122 trappsteg.
 3. Vandra Svartedalen (3 km). Den här vandringen är Svartedalen i miniformat. Djupa skogar, kuperad terräng, utsiktsplatser och en myr. Allt inklämt i 3 kilometer. En måstevandring i Svartedalen! Från Bottenstugan, där denna vandring utgår från, finns det fler vandringar att välja på med rundslingar på upp till 4 kilometer. Men även etappslutet och etappbörjan på Bohusledens etapp 8 och 9 är här. Det finns med andra ord en hel del att välja på, och allt är välmarkerat.
 4. Vandra i Härskogen (3-15 km). Härskogen är ett stort skogs- och sjöområde söder om Lerum. Det ligger högt och det känns vilt – här finns inte mycket som stör, bara de plan som då och då lyfter eller landar på Landvetter. Men nu för tiden är ju dom inte så många. Vi beskriver tre fina och välmarkerade rundslingor med utgångspunkt Härskogens motionscentral.
 5. Vandra Sandsjöbacka (6 km). Denna vandring bjuder på mycket av det bästa som finns i Sandsjöbacka naturreservat. Det mest storslagna är kanske utsikterna från ljungheden, där vyn sträcker sig mil efter mil i många riktningar. Från parkeringen utgår flera välmarkerade vandringsslingor.

God vandring 🙂 !


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


2 svar

 1. Piar

  Jag vill gärna vandra men har ingen att vandra med. Går det att ordna en grupp i passande older för att vandra tillsammans?

 2. detvildagoteborg

  Hej Piar!

  Så skoj att du vill vandra! Vi erbjuder just nu inga sådana tjänster men vi kan verkligen rekommendera Västkuststiftelsen och deras guidade vandringar. Där träffar man massor med nya människor. Vi kör själva ett gäng där, mer info om det släpper vi inom kort. Ta en titt här för mer info: http://vastkuststiftelsen.se/guidningar/

  Lycka till!

Lämna ett svar