6 magiska platser på Västkusten som du inte får missa!

Dela sida till en vän

Det finns gott om häftiga platser längs Västkusten. Här listar vi några som har den där extra magin och äventyrskänslan. För att ta del av alla guider så blir du medlem här. Det kostar 199 kr/år och kommer garanterat göra din fritid mycket roligare 🙂

Här kommer tipsen! Kör hårt där ute! 

  1. Vattenfallet i Lysegården. Oj vad häftigt det är att stå under ett vattenfall och känna vinden mot kroppen. Bara en halv timme från Göteborg ligger detta nästan 40 meter höga vattenfall.
  2. Ravinen på Ramsvikslandet. Gå igenom den runt 60 meter långa ravinen med 10 meters väggar runt om dig. Ravinen ligger som en kort avstickare från den vita leden. Ett tips är att gå hela vita leden runt norra delen av Ramsvikslandet. Eller varför inte ut till ”De röda klippornas rike” som ligger ute vid Öberg Tånge (se bilden ovan). Hela Ramsvikslandet är ett enda stort äventyr.
  3. Utsiktsplatsen i Rammdalen. Nordöst om Göteborg ligger det stora och faktiska ganska så okända naturområdet Risveden. Njut av en vild och kuperad vandring i Rammdalen. Här finns det en sjö, klippor och denna vackra utsiktsplats.
  4. Skogen i Svartedalen. Denna magiskt vackra och gröna skog ligger längs den röda slingan bara 700 meter från Bottenstugan. Ta med picknick och njut av tyssssssstnaden!
  5. Grottan i Friskas Urd. Längs upp i en ravin ligger den grotta som är i flera plan. Kryp och klättra och har du tur så finns det fullt med spindlar 🙂
  6. Vindskyddet vid Iglekärr. Underbart vindskydd beläget mellan två små sjöar inne i Svartedalen. Hit är det en knapp kilometer från Bottenstugan och i närheten finns det 4 underbara vandringsslingor.

Lämna ett svar