6 platser med magisk utsikt

Dela sida till en vän

Att ta sig till en utsiktsplats är schysst på många vis. Det är kul att ha ett mål med sin utflykt, och det är en härlig belöning att slå sig ner och packa upp fikakorgen (såklart!!) och njuta av att allt verkar så futtigt nedanför, eller storslaget framför en. Här tipsar vi om 6 platser med magisk utsikt över skog, kullar, hav, klipphällar eller allt detta.

1. Utsiktsplats klevsjöloft. Kanske naturområdet Risvedens härligaste utsikt. Från 184 meters höjd är vyerna storslagna över sjöar och skog. Läs mer.

2. Utsiktsplats Ranebo. I naturreservatet Ranebo naturskog ligger denna utsiktsplats. Från toppen ser man hela vägen ut till havet där Brattön sticker upp vid horisonten. Hit är det bara 500 meter från parkeringen. Det är kort, men brant! Läs mer.

3. Utsiktsplats Solklinten. Mäktig utsiktsplats från 108 meter höjd! Här är det milsvida utsikter över både skog, fjord och hav. I närheten ligger även en grotta och ett par raviner. Läs mer.

4. Utsiktsplats Slottsberget. Högst upp på Slottsberget ligger denna vackra utsiktsplats. Här finns det en bänk och en grillplats. Det är en perfekt plats att njuta av Göteborgs skärgård i solnedgång. Läs mer.

5. Utsiktsplats Hiaklitten. Ibland verkar det som om Halland hamnar i skymundan för Bohuslän, och att göteborgare snarare åker norrut än söderut. Men Halland är ett fantastiskt landskap med sandstränder i väster och ett böljande inland i öster. Den här utsikten ligger längs en vandringsled som går genom vackra bokskogar. Den går att nå med en kort promenad från parkeringen. Läs mer.

6. Utsiktsplats Sote bonde. Vilken mäktig utsiktsplats! Helt fri utsikt över havet och öarna nedanför. Åt öster syns Bohusläns berg och skogar. Du står verkligen på en topp som sticker upp ovanför det mesta runt omkring. Som bonus är även vandringen till och från Sote bonde riktigt fin! Läs mer.

Sugen på fler utsiktsplatser? I så fall kan du kolla in alla 40 utsiktsplatser i Äventyrsguiden!


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar