7 äventyr för ett roligare höstlov

Dela sida till en vän

Snart är det höstlov! Här listar vi sju roliga äventyr för både stora och små i naturen kring Göteborg.

Du som är medlem i Äventyrsguiden kan se all information. Du som inte är medlem (kan förstås bli det!) ser inspirationen till alla men får full information bara till nummer 1.

  1. Vandra på Arödsberget: Det här är Hisingens dolda pärla! En vandring runt berget är 4 kilometer, en lagom distans för familjen. Längs den kuperade vandringen finns det utsikter, raviner och klippor. 
  2. Grottan i Halleberg: Det här en en riktigt cool kalkgrotta! Den ligger alldeles intill bilvägen vilket gör den till den mest lättillgängliga grottan vi känner till. I området finns även vattenfallen Brudslöjan och Byklevsfallet. Förbered er alltså för en heldagsutflykt!
  3. Ramhultafallet: Vad vi tjatar om detta vattenfall, det är ju för att det är så fint där 🙂 Antingen parkerar man ett par hundra meter från vattenfallet eller så går man cirka 4,5 kilometer längs denna underbara stig
  4. Granskogen i Pixbo. Här känns det som om du befinner dig i en annan värld. Mossan är sådär konstigt grön och träden står uppradade i led. Ta med fika och slå dig ner. 
  5. Bestig Stuvö vale: Havet är underbart även på hösten. Bestig Hälsös högsta berg Stuvö Vale på nästan 47 meters höjd. Rundslingan är cirka 2 kilometer och passar fint för familjen. Från toppen är utsikten underbar över öar och hav.
  6. Vakna upp mitt i Risveden: Less på att sova inne? I så fall kan vi tipsa om detta vindskydd som ligger intill vatten mitt i vackra Risveden! Här finns bänkar och grillplats, och en kort vandring bort ligger utsikten Klevsjöloft. Och en annan bra sak. Parkeringen ligger precis intill vindskyddet.
  7. Svartedalen på 3 kilometer: Denna 3-kilometersslinga i Svartedalen bjuder på mycket av det bästa området har att erbjuda. Häftig skogskänsla, kuperad terräng, utsikter och en och annan myr. Både vackert och skoj. För den som vill gå mer så finns det ytterligare 3 uppmärkta rundsslingor i området.

Vill du hitta fler äventyr som passar extra bra att göra ihop med barn? Vi samlar alla våra barnvänliga äventyr på ett ställe. Kika här!  


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar