8 upplevelser i Mölndal – från spännande grotta till storslagna utsikter

Dela sida till en vän
Utsikt in mot den kuperade delen av Mölndals Sandsjöbacka naturreservat.

Mölndal bjuder på massvis med naturupplevelser. Nedan listar vi 8 äventyr som man inte vill missa vid ett besök till Mölndal 🙂

  1. Grottan i Börsås – Det här äventyret måste du testa! Du börjar med att gå genom skogen, uppför berget och ner för berget. Där, på baksidan av klippan, hittar du en liten ingång. Kryp in i den kolsvarta grottan. Den första delen är ett stort rum, därifrån ålar du dig genom trånga gångar – ända ut på andra sidan berget!
  2. Vandra i östra Änggårdsbergen – En härlig vandring i en mindre känd del av Änggårdsbergen. Längs denna vandring bjuds det på både en topp och en dal, från storslagen utsikt ner till frodig skog.
  3. Utsiktsplats Lackareberget – Vill ha en panoramavy över Mölndal, Krokslätt, Korsvägen och alla maffiga skogklädda berg omkring? Då är det här platsen för dig. Mäktig utsikt – med branta klippor under fötterna.
  4. Vandra i Sandsjöbacka – En vacker vandring som bjuder på mycket av det bästa som finns i Sandsjöbackas naturreservat. Det mest storslagna är kanske utsikterna från ljungheden. Vandringen börjar och slutar i Mölndal, men smyger även in i Kungsbacka kommun 🙂.
  5. Vandra Bohusleden etapp 1 – Bohusledens första etapp, av tootalt 27, börjar mitt ute i skogen, vid de små sjöarna Blåvättnerna. Sedan går den hela vägen till Gunnebo slott vid Stensjön. Naturen är varierad och du går genom skogar, jordbrukslandskap, motionsslingor och till och med genom ett och annat villaområde. En bra nybörjarvandring. Lätt att nå både start och mål med kollektivtrafiken, och smart, eftersom du inte kommer tillbaka till målet. Schysst avslut med ett kafébesök på Gunnebo slott.
  6. Vindskyddet vid Norra Långevattnet – Norra långevattnet ligger bara ett stenkast från Delsjömotet, men trots det inte vidare känd. Här blir vattnet snabbt varmt på somrarna och runt sjön finns det många fina badhällar. Längs den norra sidan av sjön ligger detta vindskydd som sattes upp våren 2021!
  7. Jättegrytorna i Kristinedal – På berget ovanför Kristinedal i Mölndal ligger ett gäng riktigt välformade jättegrytor. Njut av både jättegrytor och utsikter, för här är det milsvid utsikt över skog, sjö och bostadsområden.
  8. Vandra runt Gunnebo slott – En härlig vandring kring Rådasjön, Stensjön och Gunnebo slott. Du går förbi kohagar, gamla ekskogar och mossiga granskogar. Det är lantligt och rofyllt. Kommer du hit, missa inte ett besök på Gunnebo slott. Där finns djur att kika på och ett kafé med mat från slottets egna odlingar.

Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar