8 fina skogsvandringar – längre än 8 km!

Dela sida till en vän

Runt Göteborg finns det många härliga skogsvandringar som är lite längre. Här listar vi åtta stycken som vi verkligen tycker är värda att vandra!

1 .Bohusleden etapp 3: Längd 10 kilometer. En enkel och fin vandring, undantaget en brant stigning till Getryggen, på släta och lättgångna stigar genom trevlig natur. Du kommer knappast vara ensam på vandringen, åtminstone inte i början. Å andra sidan är det väldigt enkelt att åka kollektivt till starten och målet och på så vis är turen lätt att genomföra. Utsikten från berget Getryggen är en given fikaplats och avslutet vid Kåsjöns badplats en till – för du har väl med dig två fikor?!

2. Bohusleden etapp 9: Längd 12 kilometer. Etapp 9 går från Bottenstugan till Lysevatten genom en stor del av Svartedalens naturreservat. Svartedalen är ett skogslandskap som är vackert och mycket kuperat. Det bjuder på stark vildmarkskänsla. Njut av tystnaden och ensamheten i ett av Västsveriges största sammanhängande barrskogsområden!

Etapp 9 på Bohusleden är delvis väldigt kuperad 🙂

3. Gotaleden etapp 4: Längd 10 kilometer. Detta är en led som bara funnits i några år och som går från Göteborg till Alingsås. Alltså samma sträcka som pendeltåget också passerar vilket gör att du kan hoppa av och på ganska lätt under de olika etapperna. Eller fika eller bo på hotell med för den delen. Etapp fyra går på bergen ovanför sjön Aspen och är här och där riktigt äventyrlig.

4. Ranebo: Längd 9 kilometer. Vandringen runt naturreservatet i Ranebos naturskog är magisk! Den innehåller allt som man kan önska sig. Utsiktsplatser, trolska skogar, sjöar, en grotta och massor med vacker natur. Leden är markerad och 9 kilometer lång.

5. Risveden: Längd 15 kilometer. Här får du en stooooor dos av vildmark. Men inte nog med det. Under vandringen besöker du fyra naturreservat, går förbi massor med sjöar och får även njuta av milsvid utsikt uppe på Klevsjöloft. Men var förberedd, det är långt, kuperat och bitvis helt utan mobiltäckning. Välkommen till Risvedens vildmarksområde!

6. Kåsjön runt: Längd 8 kilometer. Detta är en underbar markerad vandringsled runt Kåsjön i Öjersjö. Här bjuds det på det mesta. Både enkla som svåra stigar, stenhällar för bad och ett par mysiga vindskydd.

ngs vandringen runt Kåsjön ligger denna häftiga halvö.

7. Sätila och Torrås: Längd 13 kilometer. Denna led går på östra sidan av Lygnern och är lite av en doldis när det kommer till vandring. Här bjuds det dock på finfina 13 kilometer i varierande landskap. Helt klart en vandring som bör upplevas.

8. Yxsjön runt: Längd 13 kilometer. Detta är en vacker vandring som mestadels går utmed Yxsjöns strandlinje. Norra delen ligger i naturreservat och känns en aning mer vildvuxet jämfört med den södra delen. Leden börjar bland hus, båtar och bryggor vid Yxsjöns nordvästra del men kommer snabbt in i den härliga och kuperade skogen.


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar