Åbyfjordens riktiga pärlor

Dela sida till en vän

Höga klippor, vita sandstränder och slingrande vandringsleder. Naturen kring Åbyfjorden bjuder på allt som en naturälskare önskar. Här är 5 upplevelser man inte bör missa!

Ravinen Jätteklyftan: Ok, den ligger inte precis vid Åbyfjorden men det här äventyret är så coolt att det måste vara med på denna lista (det är bara 10 minuters körtid från Åbyfjorden). Högt uppe i bergen ligger denna ravin, som är 70 meter lång och upp till 20 meter hög. Längs vägen upp till ravinen finns en underbar utsikt också.

Badplats Bua Hed: Många säger att detta är Åbyfjordens härligaste sandstrand. Vi är redo att hålla med. Eller ursäkta. Sandstränder ska det vara. För det är faktiskt två stycken 🙂

Vindskydd Nordens ark: Än så länge har vi inte hittat ett härligare och coolare vindskydd längs Västkusten än detta. Det ligger högt, med härlig utsikt över fjorden. Det är helt enkelt en WOW-upplevelse att bo här!

Vandra längs Åbyfjorden: På den här vandringen passerar du flera utsiktsplatser där du kan beundra den. Leden börjar vid Nordens ark, en djurpark och gammal gård, och följer först fjorden. Du passerar sandstränder, badplatser och vindskyddet som nämns ovan. Mot slutet av etappen byts stigarna mot grusvägar. Då går du i ett lantligt och trevligt landskap. Detta är en kuperad och häftig vandring. Utsikterna gör den till något extra.

Klipporna i Ulorna: Vilka klippor! De är höga, släta och snygga. Vägen dit går genom en ravin. På stranden kan man plocka både musslor och snäckor. En härlig utflykt.


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar