En av västkustens mäktigaste vyer

Dela sida till en vän

Mitt i Havstensfjorden ligger Havstensklippan. Som en fjälltopp mitt i havet! Den sticker upp hela 118 meter över vattenytan och bjuder på en av västkustens mäktigaste vyer.

Upp till toppen och tillbaka är det ynka två kilometers vandring. Turen börjar vid Havstens camping och efter att man passerat en parkeringsplats, ett gäng hus och en pool så är man inne i skogen. Först går du på en slät och bred stig men snart blir det krångligare. Smalare, knöligare, brantare. Vid några passager finns det till och med rep att hålla i. Helt nödvändigt om du kommer en blöt dag när klipporna är hala. En kort – men äventyrlig – tur alltså.

Havstensklippan sticker upp hela 118 meter över Havstensfjorden.
Håll i repet! En bra hjälp vid de branta passagerna, någon klätterkunskap behövs dock inte.

Efter de branta passagerna flackar stigen ut och snart bjuds man på vy nummer 1. Är det en norrländsk älv med skogsåsar så långt man kan se? Nix. Bohusläns skogiga och vackra innerskärgård.

Utsiktsplats nummer 1.

Stigen fortsätter sedan till vy nummer 2. Det är den högsta punkten på Hafstensklippan och här blickar du inåt land och kan se Uddevallabron långt bort.

Utsiktsplats nummer 2 är den högsta punkten.

För vem passar den här turen? Definitivt för familjen! Barn brukar hata transportsträckor och älska när det händer något. Och det gör det ju på den här turen. Utsikten passar alla åldrar, men vägen upp är inget att rekommendera för den som har svårt för ojämnt underlag eller branter. Vandringen är totalt sett två kilometer tur och retur.

Ta del av karta och parkeringsplats om denna vandring i vår Äventyrsguide.


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar