Bohusleden med buss

Dela sida till en vän
Storslagen utsikt längs etapp 3 på Bohusleden.

Vildmark nära stan och samtidigt enkelt att åka buss till start och från mål. Välkommen till Bohusledens etapp 3 och 2.

Busshållplats Kåsjön ligger vid Bohusledens etapp 3 och 4. Leden går i stort sett förbi själva busshållplatsen så det är bara att kliva av bussen och på leden. Tjugo minuter in på etapp 3 i riktning mot Skatås och etapp 2 kommer en magisk ekskog där stigen slingrar sig under träden och genom det oändliga blåbärsriset.

Bohusleden går förbi hållplats Kåsjön.
Härlig ekskog i slutet av etapp 3. Men eftersom vi gick Bohusleden i ”fel riktning” var detta i början på vår vandring.

Från busshållplatsen i Kåsjön är det cirka 10 kilometer till etappmålet i Skatås. Etapp 3 är verkligen en fin och delvis vild led. Den går både på stig och grusväg, förbi sjöar, bredvid stora klippväggar och uppe på berg. Finast utsikt är det från Getryggen.

Utsikten från vindskyddet uppe på Getryggen.

Etapp 2 är annorlunda jämfört med etapp 3. Här går leden mestadels på en kuperad grusväg intill Delsjön. Det är vackert men med lite mer folk. Avslutningen känns vildare än starten då leden går på en stig inne i skogen bredvid sjön Norra Långevattnet. Efter sjön kommer en kort grusväg innan man kommer ner i ett bostadsområde och busshållplatsen Kristinedal, Mölndal.

Kvällsljus och en sista förfriskning vid Norra Långevattnet.

Undrar du varför vi gick Bohusleden i bakåtvänd ordning? Vi bor nära Norra Långevattnet i Mölndal så vi tyckte det var roligare att åka buss till starten för att sen gå hela vägen hem till dörren 🙂 Totalt blev vår vandring runt 19 kilometer.

Etappbeskrivningar med bilder och karta:

Några andra fina etapper som funkar bra med kollektivtrafik:

  1. […] och här hittar du färre medvandrare än runt Delsjöarna. Bohusleden kan man gå på olika vis. Till exempel så här, med buss till start och mål. Eller helt enkelt knata etapp 3 eller etapp 4 – under den senare etappen kan man övernatta i […]

Lämna ett svar