Coronatider = friluftstider

Dela sida till en vän

Hemma och sysslolös? Just nu är vi många som känner oss instängda. Det bästa man kan göra, förutom att vara i sitt hem, är förmodligen att vara ute i naturen och hitta på roliga saker. Håller man avstånd till andra kan man till och med umgås. Bara en sån sak!

Faktum är att vi aldrig tidigare sett så mycket folk ute i naturen som nu. Kul såklart. Även om anledningen är jättetråkig. Med det här inlägget vill vi inspirera alla att hitta nya ställen och upplevelser i naturen. Vi tänker speciellt på er som är hemma med barn som klättrar på väggarna… Vi har fokuserat på stadsnära upplevelser eftersom man just nu inte bör resa ut ur storstäderna. Hoppas att du hittar något kul!

Lekfullt för barn: Utbys alla stenbumlingar och smågrottor är en underbar lekplats för barn. Och en vacker plats att vistas i med höga träd och klippor. Fint och kul för hela familjen.

Grilla korv! Ett enklare nöje får man leta efter. På många ställen finns det ved intill grillplatser, men säkrast är att ha med sig egen ved eller grillkol. Glöm inte marschmallows 🙂 Här hittar du många vindskydd med eldningsplats. Några stadsnära favoriter har vi. Som det i Änggårdsbergen, eller det på Getryggen med fantastisk utsikt.

För den vandringssugne: Vättlefjäll är ett fantastiskt stadsnära naturområde nära Angered. Här finns mängder av sjöar, vacker skog, många vindskydd och vandringsstigar. Ta några rejäla långturer. Som den här på 10 km eller den ännu längre Vättlefjällsleden på 25 km.

Vandra vid havet – nära stan: Amundön är en fantastiskt vacker plats att besöka. Strandängar, badplatser, klippor, havsutsikt och gammal ekskog. Ta en tur runt ön! En annan liknande plats som ligger snäppet längre bort är Särö. Här kan du också vandra kring ön.

Cykla vid havet: Kattegattleden går från Göteborg till Helsingborg och bara på cykelbanor eller cykelvänliga vägar. Ända till Helsingborg behöver man ju inte cykla… Gör ett helgäventyr!

Ta dig upp på en utsikt: Frisk vind, vid horisont och ett friare sinne. Utsikter är nog det bästa man kan ta sig till om man känner corona-instängdhet. Till exempel den här vid Wendelsbergsparken eller den väldans centrala på Ramberget. Här hittar du alla våra utsiktsplatser.

Och ännu mer hittar du såklart på äventyrsguiden. För alla med barn tipsar vi särskilt om:
Äventyr med barn för att hitta upplevelser som passar för mindre barn.
Barnvagnspromenader för att hitta nya slingor för dig som är hemma med en liten.
Skogar för att hitta fina lekplatser för barn och underbara miljöer för vuxna.

Lämna ett svar