Häftiga naturupplevelser för vinterledigheten

När det blir minusgrader förvandlas landskapet vid Vallerån till en frysbox väl värd att besöka.

Naturen kring Göteborg bjuder på många spännande upplevelser. Här listar vi sånt som har gett oss en riktigt WOW-känsla! Dessa platser passar bra att besöka oavsett om landskapet är vintrigt eller ej 🙂 God jul och njut av ledigheten.

 1. Utsiktsplats Hiaklitten. Från parkeringen går stigen rakt uppåt i skogen. Det är inte långt, men brant, och snart öppnar skogen upp sig. Framför dig har du en vidunderlig utsikt över Hallands inland. Det är oväntat och mäktigt!
 2. Grottan Lundeberga kyrka. Efter några mindre med fortfarande relativt enkla passager öppnar grottan upp sig. Helt plötsligt står man i ett rum där både väggar och tak ser ut som lena stenskivor. Man känner sig liten och det är cirka 7-8 meter upp till taket.
 3. Jättegrytorna på Ramsvikslandet. Högt upp i det kuperade landskapet med havsutsikt på Ramsvikslandet hittar man 44 jättegrytor. Att det finns så många på ett så litet område är helt unikt. Det som gör det extra häftigt är att jättegrytorna storlek och att de ligger så fint exponerat.
 4. Klätterstället Korridoren. Korridoren är en riktigt häftig klippa som dyker upp från ingenting mitt ute i skogen. Vill man inte klättra så kan man bara njuta av den coola klippformationen och den fina bokskogen. Här finns det gott om platt mark för gofika!
 5. Vattenfallet vid Vallerån. Vi har tipsat om detta vattenfall förut, och gör det igen! För det är så häftigt och mäktigt. Denna upplevelse är helt annorlunda om det är minusgrader ute. Då fryser vattendroppar från fallet till is på träden vilket resulterar i en helt unik och magisk miljö!
 6. WOW-leden i Bråtaskogen. Från ljudlig motorväg till tyst barrskog. Kontrasten är stor och upplevelserna många i Bråtaskogens naturreservat. Denna rundslinga innehåller i stort sett allt. Ett stort stenblock, en liten ravin, ekskog, en megagrön dalgång och ett mindre vattenfall. Detta kläms in på lite över 2 kilometer. Wow!

Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


2 svar

 1. Lisa Svensson

  Hej Fredrik o Karin, nu är jag anmäld och är nyfiken på alla vandringstips.
  Hälsningar Lisa

 2. detvildagoteborg

  Härligt Lisa – hoppas du hittar många spännande vandringen på vår sajt!

Lämna ett svar