Ramsvikslandet – västkustens äventyrseldorado

Dela sida till en vän

Ramsvikslandet, landet med klippor och hav, är unikt. Här finns finns både bra boenden och häftiga vandringsleder. Och det passar både för kompisgänget som för barnfamiljen.

Ramsvikslandet i Bohuslän ligger väster om Hunnebostrand med havet som närmsta granne. Med bil tar det knappt två timmar från Göteborg. Bussen tar lite längre tid och stannar vid hållplats Ramsviksvägen Området är egentligen en halvö men 1935 invigdes Sotekanalen vilken separerar Ramsvikslandet från fastlandet.

Sotekanalen passeras av en svängbro som är enda vägen till och från Ramsvikslandet.

Boende hittar man på Ramsviks Stugby och Camping eller Ramsviks Övergård. Båda platserna ligger vackert och håller riktigt bra klass. Barnfamiljen har det bäst hos Ramsviks Stugby och Camping. Där finns allt från strand med beach volley till restaurang och kiosk.

Ramsvikslandets har massor med vandringslingor där mycket av vandringen sker på underbara klipphällar.

På Ramsvikslandet finns det massor med vandringsslingor. En bra utgångspunkt är parkeringen vid Fykan, då är man i stort sett på både den södra och norra slingan som är 9 respektive 7 kilometer långa. Dessa två leder går att sätta ihop till Ramsvik runt, som även är en del av Kuststigen. Glöm inte avstickaren upp på Sote bonde längs den södra slingan. Här är utsikten helt fri i 360 grader. Mäktigt!

Underbara utsikter uppe på Sote bonde.

Med utgångspunkt Ramsviks Stugby och Camping går den vita slingan på 4 kilometer runt den norra delen av halvön. Detta är en riktig äventyrsslinga! Förutom både vackra klippor och skog kan man även ta avstickaren längs den rosa/vita leden till ravinen och jättegrytorna.

Öberg Tånge är för den strapatsintresserade, men belöningen är stor med en helt unik miljö.

En tur ut till Öberg Tånge är något man sent glömmer. Det är en strapatsrik vandring söderifrån (utgå från Grosshamn) som går över klippor, förbi vikar innan man till slut kommer ut på Öberg Tånge. Här är klipporna röda och kala. På vägen ligger även en grotta.

Ramsvikslandet är ett äventyrseldorada. Prova det, du kommer inte bli besviken!

Lämna ett svar