Wow – hit ska du ta ungarna i helgen!

Dela sida till en vän

Redo för äventyr med familjen i helgen? Vi har hittat en riktig favorit! I Hallands inland, ungefär 15 kilometer öster om Åsa, ligger Stora Hornsjön. Vilket ställe! (Även för dig som inte har kids!) Sjön är vacker, stor och djup – 40 meter som djupast – och omgiven av vackra skogar och branta berg med maffiga utsiktspunkter. Det här är lite som ett paradis för barnfamiljen. Nån kilometer från sjön ligger nämligen Stättareds 4H-gård där man kan gå och kika och hälsa på djur. Får med lamm, grisar, hästar, getter, olika hönssorter, nån katt och många fler typiska lantdjur som förr fanns på varenda bondgård. Det är öppet året runt och gratis inträde. Dessutom finns det kafé med glass…
Men det bästa är naturen. 4H-gården hyr ut kanoter så att du kan paddla i sjön. Det finns ett par vandringsslingor (blå och gul-markerade) som utgår från gården och sniker ner vid sjön. Runt sjön finns också många badplatser. Vi besökte sandstranden som ligger lite över en kilometer från 4H-gården. Dit kommer du genom att gå en vacker vandring genom bokskog, alldeles lagom långt för barnen och enkelt att hitta eftersom det är välmarkerat (läs mer under länken till sandstranden). Vid stranden finns ett vindskydd och lite längre bort en vacker utsiktsplats. Denna gång struntade vi i vindskyddet och slog upp tältet vid stranden. Och det blev en riktigt mysig övernattning! Vattnet är klart och friskt, så ta med badkläder!

Vandringen till stranden går genom vacker skog.
Det är skyltat hela vägen.
Det stora vindskyddet ligger precis intill stranden med vacker utsikt över Stora Hornsjön. Eldstaden är väl tilltagen och 200 meter bort finns ett vedförråd.
Vattnet är klart och det är lagom långgrunt. Perfekt för småknattar.
Solnedgången från strandkanten.
Morgon i tältet är som lugnet före stormen.
Mer spännande äventyr med barn hittar du här

Lämna ett svar