Topp 10: Bästa sommarutflykterna

Dela sida till en vän

50 meters vattenfall, tältplatser vid turkosa sjöar, vandring i tyst vildmark eller grillplats med maffig utsikt. Visst är du riktigt sugen på att dra ut till härlig, oväntat cool natur i göteborgsområdet i sommar? Här är några av våra absoluta naturfavoriter. 

 1. För vandraren: Vandra i bokskogar över kullar och till maffig utsikt. Hallands inland när det är som allra bäst! Gigantiska bokskogar, kuperad natur och utsikt över älvdal. 
 2. För spänningssökaren: Ta dig in i en av (det måste det vara) västkustens häftigaste grottor. Kryp in i mörkret. Du har nästan 40 meter framför dig.
 3. Till den som vill uppleva mycket, men inte gå långt: Upptäck ett av södra Sveriges högsta vattenfall. Över 50 meter. Coolt!
 4. För badälskaren: Bada i en fors med klart strömmande vatten. Flodkröken skapar en liten strand och träden hänger ut över vattnet. En av de häftigaste badplatser vi varit på.
 5. För den som vill ta med sig barnen: Besök Göteborgs häftigaste lekplats. En värld av grottor, stenbumlingar och höga gamla träd. Med picknickgräsmatta i närheten.
 6. För tältentusiasten: Vad sägs om en fin tältplats vid turkos (jo, vi lovar!) sjö? 
 7. Till den som gillar att grilla: Högt över Åbyfjorden tronar ett par vindskydd med magnifik utsikt och färdigställda grillplatser. Utsikten syns på bilden ovan. Kolla filmen här. Svårslaget.   
 8. För den som vill vandra med barn: På den här turen händer det hela tiden saker = barnen håller intresset uppe och knatar på! Vad sägs om att vada över till en ö, gå in i en grotta eller upptäcka en vikingahövdings gravplats? Allt på drygt tre kilometer. 
 9. Beachälskaren: Är detta en strand i Thailand? Nädå, Lygnern ungefär vid Fjärås. Löjligt likt Thailand dock 🙂 Kolla själv. 
 10. För den som längtar till tystnad: Vildmark och orörd skog – någon? I Ranebo vandrar du nio kilometer i kuperad, dramatisk och vacker skog. Ganska tufft för lårmusklerna. 

3 svar

 1. Sandra

  Hej var är bilden tagen?

  Mvh

  Sandra

Lämna ett svar