Coola naturäventyr för höstlovet

Dela sida till en vän
Vattenfallet i Gallhålan nära Landvetter är åtta meter högt.

Ett mäktigt vattenfall, en 60 meter lång ravin i berget eller en vandring mitt i stan som inkluderar stenåldersgravplatser? Vill du få ut ungarna i naturen på höstlovet är vår erfarenhet att det ska var händelserikt, äventyrligt och gärna strapatsrikt. Och samtidigt kort. Varsågod, här kommer just sådana tips!

  1. Kolla in ett häftigt vattenfall. Nu när det regnar mycket är de som mäktigast. På bilden ovan syns ett åtta meter högt men det finns betydligt högre på andra håll kring Göteborg. Kolla hela vår vattenfallsguide.
  2. Gör en kortare vandring. Ta en tur där det finns många häftiga upplevelser på vägen. Som den här på Safjället nästan mitt i stan (du vandrar bland annat förbi stenåldersgravplatser).
    eller den här turen i Bråtaskogen som följer en slingrande bäck och går förbi ett litet vattenfall. Eller den väldigt korta men väldigt mäktiga Stenåldersstigen.
  3. Sov över i ett vindskydd. En utmaning som kan låta knäpp när det regnar, men med mycket godis och mysljus blir det fantastiskt! Här hittar du alla vindskydd i vår guide. Svårt att välja? Två stadsnära men med mycket vildmarkskänsla är: Gäddevattnet och Sandsjöbacka.
  4. Besök en ravin. Raviner och bergsklyftor brukar barn tycka är spännande upplevelser. Kolla in Borrås skåra eller någon av de andra i vår ravin-guide.
  5. Gör en heldagstur för hela familjen. Åk till ett ställe där det finns mycket att upptäcka för många olika åldrar. Som Sundsby säteri på Tjörn (här hittar du kulturhistoria, vandringar, grottor och en ravin). Eller de stora platåbergen Halle- och Hunneberg (vattenfall, grottor och vandringar väntar).

Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar