Höstlovet 2023 = äventyrets lov!

Dela sida till en vän

Leta upp en maffig grotta, sov ute i ett vindskydd eller vandra över en stor mosse ända till ett gött kafé! Upptäck ny natur ihop (även regnanpassade utflykter utlovas) genom denna höstlovsguide från oss!

Mosse + gofika: Vandra över mäktig mosse och avsluta vid ett kvarnkafé intill en fors! (bilden ovan).

Äventyrlig tur upp till utsiktstorn: En vandring som är kort men krävande och därför brukar uppskattas av barn. Från utsiktstornet ser man norra Orust och Malö strömmar. Snyggt! Den som vill går hela turen på sex km.

När det regnar är vattenfallen som bäst! Kolla in alla vi har besökt (hittills) och hitta en favorit nära dig! Vattenfallet på bilden ligger i Härryda.

Stadsnära äventyr. Mitt i Göteborg – och ändå fullt av naturupplevelser. Upptäck Änggårdsbergen.

Grottkrypning i någon av alla västsveriges grottor är höstens bästa äventyr! Vuxna klaustrofobiska personer kan stanna utanför 🙂 Grottan på bilden är en del av ett jättesystem men det finns också många små i vår grottguide. Alla ligger i fin natur – perfekt för en heldagsupplevelse.


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar