Laga mat utomhus – fem magiska platser

Dela sida till en vän

Årets julklapp är ett stormkök! Om du redan råkar äga ett är det dags att använda det nu. Packa mat och kök och ta dig ut. Vart då? Kanske till någon av de här fem platserna, som gör utomhusmatlagningen till ett extra fint nöje.

  1. Utsiktsplatsen Klevsjöloft. Det här är naturområdet Risvedens mest spektakulära utsikt. Njut av skog, sjö och berg samtidigt som spritköket står stabilt på berget. Här är det som härligast när det inte blåser allt för mycket 🙂
  2. Vindskyddet vid Lygnern. Ett fräscht vindskydd skyddat av skog intill Lygnern. Här finns en helt nybyggt grillplats. Antingen kan man använda den för att göra upp egen eld, eller så går det att placera sitt stormkök där. Det är bara 400 meter till parkeringen, men den korta vandringen är riktigt härlig.
  3. Utsikt Stuvö Vale. Härlig plats på 46 meter över havet med utsikt över hav och öar. Mycket klipphällar att placera stormköket på. Precis som vid Klevsjöloft så passar det bäst med lite vind här!
  4. Granskogen i Pixbo. Detta är en helt magisk skog med grön mossa och höga träd. Riktigt lekfullt för barn. Köket kan placeras på stenar som finns i området.
  5. Vindskydd Norra Barnsjön. Ett fint fikavindskydd placerat alldeles intill Stora Barnsjön. Hit går det att ta med barnvagnen och vandringen från parkeringsplatsen/busshållplatsen är cirka 1,5 kilometer.

Har du inget stormkök och planerar att köpa ett? Kanske kan vårt kökstest hjälpa dig att välja!


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar