10 vandringar vid havet

Dela sida till en vän
Härmanö är en fantastisk ö. Här kan du strosa runt på Gullholmens gator, vandra längs kohagar, på skogsstigar och på klipporna alldeles vid havet.

Få turister, vackert väder och fortfarande möjligt (kan diskuteras) att bada! September är helt klart både vandrarnas och västkustens bästa tid. Här kommer tio av våra senaste favoritturer längs havet.

  1. Vandra till Onsala Sandö. Äventyrlig tur där du måste vada över ett sund!
  2. Vallda Sandö. Ett naturreservat utan markerade stigar men en enkel stig som går till en fin badplats. Fina utsikter, ljunghed och kohage.
  3. Skärgårdsleden går över fyra öar i Göteborgs skärgård och är 23 kilometer lång. Leden slingrar sig både över klippor och längs trevliga gator.
  4. Säbyleden är en lättvandrad och jättefin vandring som går i ett rofyllt gammalt kulturlandskap på Tjörns västsida. Avsluta med att kika in i stenstugan!
  5. Tjörns högsta berg är rätt lågt, men har fin utsikt. Hit går en led som bara går över klipphällar.
  6. Nära Tjörnbron går en liten minitur. Förbi den populära badplatsen ”Hawaii” Bara en sådan sak.
  7. Härmanö utanför Orust bjuder på fantastiskt vacker vandring. 8 km, eller ännu längre för den som vill. Turen startar på pittoreska Gullholmen.
  8. Den vita leden på Ramsvikslandet är häftig. Går alldeles vid vattnet, är fyra kilometer lång och innehåller några strapatser.
  9. Vandringen vid Åbyfjorden är stundtals inte så havsnära även om leden hela tiden följer den mäktiga fjorden. Här går man också i skog och i jordbrukslandskap.
  10. Härön mittemot Kyrkesund är en lugn och rofylld ö med flera leder. Enkelt att ta färjan över sundet.
Lite strapatser längs den vita leden på Ramsvikslandet! Vid blöt väderlek är det bättre att vandra någon annanstans eftersom klipporna kan bli hala.

Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar