Sensommarvandra vid havet

Dela sida till en vän
Onsala Sandö. Hit är det ett kul äventyr att ta sig.

Nästan inga turister och fortfarande varmt i vattnet (nåja) – nu är den bästa tiden att vandra längs västkusten. Nu blir det lugnt på klipporna och stigarna och man kan få ha naturen nästan för sig själv. Här kommer tio tips, med början från söder.

  1. Vandra till Onsala Sandö. Äventyrlig tur där du måste vada över ett sund!
  2. Vallda Sandö. Ett naturreservat utan markerade stigar men en enkel stig som går till en fin badplats. Fina utsikter, ljunghed och kohage.
  3. Skärgårdsleden går över fyra öar i Göteborgs skärgård och är 23 kilometer lång. Leden slingrar sig både över klippor och längs trevliga gator.
  4. Vandra på Koön, precis intill Marstrandsön. Här finns tre olika leder, vi beskriver dock bara en av dem. Men åk dit! Så vackra utsiktspunkter.
  5. Tjörns högsta berg är rätt lågt, men har fin utsikt. Hit går en led som bara går över klipphällar.
  6. Sundsby säteri på Tjörn är en fantastisk plats i sig. Ett gammalt säteri kan vara kul att titta på oavsett naturen. Men här råkar det också vara väldigt vackert! Och finnas flera vandringsleder. Bingo!
  7. En skön 10-kilometersrunda vid Fiskebäckskil. Hav, grusvägar och gamla bondgårdar.
  8. Den vita leden på Ramsvikslandet är häftig. Går alldeles vid vattnet, är fyra kilometer lång och innehåller några strapatser.
  9. Vandringen vid Åbyfjorden är stundtals inte så havsnära även om leden hela tiden följer den mäktiga fjorden. Här går man också i skog och i jordbrukslandskap.
  10. Vandra förbi Ljungskile – upplev den fina och skogiga skärgård som finns mellan fastlandet och Orust.
Lite strapatser längs den vita leden på Ramsvikslandet! Vid blöt väderlek är det bättre att vandra någon annanstans eftersom klipporna kan bli hala.

Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar