Vandra vid havet

Dela sida till en vän

Salta vindar och fria horisonter – det är något speciellt med vandringar vid havet. Här kommer fem vackra turer.


Stora Dyrön

Utsikt mot Åstol från Stora Dyrön.

Vandringen runt Stora Dyrön hör till våra absoluta favoriter. Den har all från makalösa utsikter över skärgården till en spännande ravin. Stora Dyrön som ligger strax söder om Tjörn.


Stuvö vale

Stuvö vale – högsta punkten på Hälsö.

På Hälsö i Göteborgs norra skärgård hittar du den här korta men väldigt vackra vandringen med fin havsutsikt.


Kuststigen utmed Åbyfjorden

Paus med skön utsikt över Åbyfjorden.

Åbyfjorden är en mäktig fjord med höga branter. På den här vandringen passerar du flera utsiktsplatser där du kan beundra den. Leden börjar vid djurparken Nordens ark och följer fjorden för att sedan vika av upp i jordbrukslandskapet.


Koön

Koön ger go utsikt mot Brattön och Älgön.

Koön ligger i skymundan för den mer kända Marstrandsön. Ganska oförtjänt, naturen här är väldigt vacker och eftersom ön är bra mycket större än sin granne kan du få ihop en lång tur. Denna slinga är 5 kilometer och lättgången men från starten finns fler och längre alternativ som är tuffare för vandraren.


Vrångö

Sköna stränder på Vrångö.

På spårvangs- och färjeavstånd ligger Vrångö i Göteborgs södra skärgård. Längst bort och i vårt tycke vackrast. Här går en fin slinga som till och med barnvagnen kan åka med på.


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar