Vinterspecial: Bästa tipsen nu!

Dela sida till en vän

En sån vinter! Snö, is, frost och brrr! Även om det är snöfattigt just i centrala Göteborg behöver man inte bege sig långt för att allt ska se ut som ett julkort.

Fin is på Rådasjön, precis som på många sjöar just nu. (Men tänk som alltid på säkerheten!)

Åk skidor på längden eller utför!
Sugen på att åka längdskidor? Preparerade längdspår finns tex här:
Borås, Hindås, Ljungskile, Landvetter och i Dammekärr. (Och förstås på många fler ställen där det kommit ordentligt med snö).

Utförsåkning: Hittar du i Alebacken som nu är öppen!

Alebacken bjuder på fina backar med över 70 meter i fallhöjd. Har finns det olika liftar för både stora och små. Skidutrustning finns att hyra på plats!
Vindskydd vid Lilla Delsjön.
Vindskyddet vid Norra Långevattnet ligger vackert på en udde.

Vintergrilla! Här är tips på fina och bra platser för grillning på vintern!

I Lysegårdens naturreservat precis utanför Kungälv finns vattenfallet vid Vallerån.

Besök ett vinterfruset vattenfall.
Vi har tipsat om detta vattenfall förut, och gör det igen! För det är så häftigt och mäktigt. Denna upplevelse är helt annorlunda om det är minusgrader ute. Då fryser vattendroppar från fallet till is på träden vilket resulterar i en helt unik och magisk miljö! Upptäck vattenfallet vid Vallerån. Kolla även in Ramhultafallet för en häftig upplevelse!

Vintervandra längs några riktigt fina leder. Kolla in tipsen här. Och tänk på det här innan du ger dig ut på vintervandring.


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar