7 romantiska våräventyr

Dela sida till en vän

Nu spirar det i både jorden och hjärtat 🙂 Varför inte dra ut på ett romantiskt äventyr? Långhelgerna väntar med öppen famn. 

1. Vitsippsvandra – fyra bra turer: När de vita små blommorna slår ut kan vem som helst bli förälskad! Här är tips på rundor där marken blir översållad av vitsippor när de rätta tiden är inne. 

2. Vandra kärleksstigen: Runt Bohus-Malmön går en 11 km lång vandring. Om du går varvet motsols kommer du avsluta med den grönskande ”Kärleksstigen” där träden böjer sig som ett valv över stigen. Ärligt talat är det inte för kärleksstigen du tar dig hit. Snarare för den häftiga klippvandringen, utsikten över horisonten och alla spår av stenindustrins dagar. 

3. Paddla till egna uddar och stränder. Två i en kanot kan bara bli romantiskt. Den här turen hittar du i en fin och stor skogssjö.  

4. Sov högst upp under en klippa: Med fjorden alldeles intill och stjärnhimlen ovanför – det här vindskyddet passar verkligen för en romantisk kväll. Det är dessutom så litet att det är som bäst för bara två. 

5. Vandra in i en skogsdrömvärld: Snart slår bokskogarna ut och blir nästan onaturligt ljusgröna. Ta med picknick och slå dig ner under de höga trädvalven. Förundras och överväldigas. Bokedalens naturreservat har fantastiska bokskogar. 

6. Upptäck en grotta: Så läskigt att man måste kramas för att uthärda. 

7. Nakenbada i forsande flod: Vi har tipsat om det förr, men det är för att det är så bra! Visst, det kommer vara isande kallt, men det är ju också anledningen till att ingen annan är här och kollar när du kastar dig i. Den här badplatsen ser ut att komma från en annan värld. Floden (eller rättare sagt Säveån) gör en krök vid en sandstrand och höga träd lutar sig ut över vattnet. 

8. Övernatta i vindskyddet vid Lygnern: Vad är bättre än att både somna och vakna ute i det fria? Här bor du granne med den stora sjön Lygnern och en riktigt lång och vacker sandstrand. Glöm inte att ta med nåt gott att grilla, det finns en fin eldstad precis vid vindskyddet.

9. Picknicka på fina utsiktsplatser: Packa fikakorgen och dra till en utsiktsplats. Sedan är det bara att slå sig ner och njuta. Välj en nära dig eller en du aldrig besökt…


Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar