9 underbara vandringar på Västkusten

Dela sida till en vän

Vill du vandra en ny stig i vår? Det finns många fantastiska vandringsleder på Västkusten. Här listar vi nio av våra absoluta favoriter. Ut och prova!

  1. Stora Dyrön (5 km): Wow! En vandring som har allt. Makalösa utsikter över skärgården, små badvikar, fin skärgårdsbebyggelse och en spännande ravin. Slingan är kuperad och går runt hela Stora Dyrön som ligger strax söder om Tjörn.
  2. Svartedalen (3km): Svartedalen är ett vidsträckt skogs-och sjölandskap norr om Kungälv. Här hittar du tystnad, stora trollskogar och ett väldigt kuperat landskap. Det finns flera leder. Den här turen tar dig genom mossiga skogsmarker och uppför dramatiska klippbranter.
  3. Ramsvikslandet runt (14km): För den som vill ha en riktigt bohuslänsk vandringstur. Leden tar dig över klipphällar runt hela Ramsvikslandet. Du befinner dig strax norr om Smögen men hittar trots det ett ganska ensligt och ödsligt landskap utan allt för mycket besökare.
  4. Rammdalen (4km): Den här vandringen bjuder vildvuxen vacker skog, stora och branta klippor, utsiktsplatser och en grotta. Halva vandringen går på stig, andra halvan fritt i skogen.
  5. Lärjeån (6km): En lättgången och fin stig som följer den slingrande Lärjeån. Här befinner du dig i en annan värld – ett djungellandskap! Träden hänger ut över vattnet och sticker ner sina leriga rötter i det som liknar en flod i amazonas. Vem hade trott att något sådant fanns på spårvagnsavstånd i Göteborg?
  6. Brännö/Galterö (8km): Ta båten ut i skärgården. På Galterö får du se långa strandängar med spångar och stenstigar, betande får, stränder och badplatser. Leden går över båda öarna.
  7. Skändlaberget (5km): Skändlaberget reser sig som en ö ur Hisingens slättlandskap. Och det var faktiskt en ö för 6000 år sedan. Nu bjuder berget på en spännande vandring med många utsiktsplatser och mycket historia.
  8. Bohus Malmön (11km): En ovanlig vandringstur. Här går du runt en ö som är tydligt märkt av stenhuggeriepoken i Bohuslän. Det är säreget och häftigt med de sönderslagna klipporna. Leden är både lättgången och svårgången, ibland går den på slät stig, ibland över klippor. Alltid med havet tätt inpå.
  9. Hyssnaleden (40km): Vildmarkskänsla ena stunden och gammal jordbruksbygd à la Astrid Lindgren den andra. Här har du en omväxlande vandringsled på 40 kilometer. Den börjar och slutar i lilla samhället Hyssna.

Det vilda Göteborg inspirerar och visar vägen till härliga naturupplevelser och roliga äventyr i Göteborgsområdet. Naturen är gratis för alla och öppen 24/7. Vi vill att fler ska hitta till den. Bli medlem här för att få tillgång till alla guider med kartor, bilder och information.


Lämna ett svar