Följ med oss och vårvandra!

Är du sugen på att vandra? I så fall är någon av våra guidade vårvandringar något för dig! Detta är en del av Västkuststiftelsens guidade vandringar i Västra Götaland. Här kan du se vilka vandringar vi erbjuder och när de går av stapeln. Anmälan görs genom att sms:a eller mejla hur många ni kommer vara, vilken vandring samt vilket datum till Fredrik hos Det vilda Göteborg (som även kommer vara vandringsguiden). Sista anmälningsdag är en vecka innan vandringsdatumet. Hoppas vi ses!

info@detvildagoteborg.se

0731 58 61 63

Etapp 9 på Bohusleden

Plats: Svartedalen, Kungälv / Lilla Edet / Stenungsund
Datum: 15 maj 2020 kl. 12:30 – 17:40

Ta chansen att följa med på en krävande vandring genom delar av det stora naturområdet Svartedalen. Här är bergen stora, utsikterna många och skogarna både vilda och trolska. Att ett så vilt och häftigt naturområde ligger endast 3 mil från Göteborg är faktiskt lite svårt att greppa. Följ med på etapp 8 på Bohusleden genom delar av Svartedalen från Bottenstugan till Grandalen för att sedan, via det höga och mäktiga vattenfallet vid Vallerån, gå vidare in till Diseröd. Den totala sträckan på denna naturupplevelse är 15 kilometer. Första delen genom Svartedalen (7,5 km) är delvis mycket kuperad. Andra delen, från Grandalen till Diseröd, är betydligt plattare då vi kommer gå en hel del längs en väg. Eftersom denna vandring går från A till B behöver man ta bussen till hållplats Anvik, Stenungssund som ankommer 13.29. Denna hållplats trafikeras endast ett fåtal gånger under veckodagarna (ingenting på helgerna), vilket gör denna vandring extra äventyrlig. Vi träffas vid hållplats Anvik och går sedan till hållplats Diseröd centrum, som är betydligt bättre trafikerad. Denna vandring, som ej är varken rullstolsvänligt eller barnvagnsvänlig, är krävande och vi kommer hålla ett tempo på cirka 4 kilometer i timmen. Mot slutet av vandringen kommer det skymma, då solen går ner 17.43 denna dag. Ta med matsäck, vatten, kängor, pannlampa (vi är ej i skogen när det börjar bli mörkt, men det kan ändå var skönt att ha med en pannlampa) och pigga ben.

Samlingsplats: Stora Höga station, läge C (https://goo.gl/maps/Eadh2Th8KRpdCZ6a9).
Föranmälan: Krävs, se kontaktuppgifter ovan.
Svårighetsgrad: Krävande vandring.
Guide: Fredrik Schenholm, Tel. 0731-58 61 63
Tema: Fysiskt krävande

Börja Vandra – spektakulär vandring

Plats: Lackareberget, Göteborg / Mölndal
Datum: 16 maj 2020 kl. 10:00 – 13:00

Drömmer du om att vandra, men har aldrig riktigt testat? Då är denna centrala men stundtals vilda vandringen för dig! Under den cirka 3,5 kilometer häftiga vandringen längs klipphällarna på det höga Lackareberget och genom storslagna bokskogar kommer du lära dig massor om vandring. Vilken utrustning du måste ha (och vad du inte måste ha), hur du packar din ryggsäck och vad som bör vara i den och massor med tips på vandringar längs Västkusten är några av sakerna som du kommer lära dig mer om. Målet med denna vandring är att du ska få tillräckligt med information och självförtroende så att du kan bege dig ut på egna vandringar. För Västkusten är ett riktigt eldorado när det kommer till vandringar!

Mötesplatsen pendlarparkeringen vid Delsjömotet. Hit går det många bussar och vid ankomst med bil finns många parkeringar. Vandringen går mestadels längs skogsstigar och klipphällar, dock med en och annan brant stigning. Ta med en fika (macka eller liknande) och något att dricka. På fötterna rekommenderas ett par lättare kängor, men springskor går fint. Är det blött i marken så kommer fötterna sannolikt bli blöta med springskor. Men med tanke på den blygsamma längden på vandringen så är det verkligen ingen fara.

Detta är en vandring som ej passar varken barnvagn eller rullstol.

Samlingsplats: Busshållplats Delsjömotet på höger sida om väg 40 i riktning Borås vid Delsjömotets pendlarparkering. (https://goo.gl/maps/sFrbVbxvbBBxRSmG9
Koordinater: 57°40’35.1″N 12°1’32.1″E).
Föranmälan:  Krävs, se kontaktuppgifter ovan.
Svårighetsgrad: Medelsvår vandring
Guide: Fredrik Schenholm, telefon: 0731-58 61 63

Långvandring på Hyssnaleden

Plats: Liagärde, Mark
Datum: 17 maj 2020 kl. 10:30 – 17:00

Hyssnaleden är en spektakulär och varierad 40 kilometer lång led som går genom det kuperade landskapet kring samhället Hyssna. Här finns vilda skogar och fantastiska utsiktsplatser inbäddat i ett böljande landskap. Hyssnaleden är vildmarkskänsla ena stunden och gammal jordbruksbygd à la Astrid Lindgren den andra. Förra året vandrades den sydvästra delen och detta år är det alltså dags för den aningen vildare och mer spektakulära nordöstra delen! Vi kommer att vandra en rundslinga (start/mål på samma plats) på cirka 25 kilometer och hålla ett tempo något högre än normaltempo, alltså på runt 4 kilometer i timmen. Det är med andra ord en krävande vandring, som varken är rullstols- eller barnvagnsanpassad. Ta med matsäck, vatten, kängor, överdragskläder, snacks och pigga ben. Samlingsplatsen/starten ligger cirka 6 kilometer från närmsta busshållplats som är hållplats Hyssna handel. Bil är med andra ord att föredra. Först till kvarn gäller för de 4 platser som finns i guiden Fredriks bil, då med upphämtning/avlämning vid hållplats Hyssna handel för vidare transport till och från samlingsplatsen.

Samlingsplats: Vid Liagärdes naturreservat (https://goo.gl/maps/cFceyoS52EV4hJAX9, koordinater: 57°34’20.9″N 12°38’3.6″E).
Föranmälan:  Krävs, se kontaktuppgifter ovan.
Svårighetsgrad: Krävande vandring
Guide: Fredrik Schenholm, Tel. 0731-58 61 63
Tema: Fysiskt krävande