Dela sida till en vän

Ett smart bröd! Ultimata picknick brödet. Fyll dom med det godaste du vet!

Ingredienser (15-20 pitabröd)

  • 25gram jäst.
  • 6dl ljummet vatten.
  • 2 msk olja.
  • 2 tsk salt.
  • 930 gr mjöl. (Hur många dl är 930gr mjöl?)

Så här gör du

  1. Blanda vatten och jäst i bunke.
  2. Tillsätt mjöl (spara lite till utbakning) och olja.
  3. Blanda, häll i salt och arbeta till en smidig deg.
  4. Låt jäsa under handduk 1-1 1/2 timme.
  5. Sätt ugnen på 275 grader.
  6. Sätt plåten du tänkt använda i ugnen.
  7. Stjälp upp deg på mjölad yta.
  8. Arbeta ihop degen litegrann.
  9. Dela upp degen i önskat antal bröd du vill ha.
  10. Forma till bullar.
  11. Låt vila 5-10 min.
  12. Kavla ut bullarna till runda kakor, cirka 1 cm tjocka.
  13. Låt vila 5-10 min under duk.
  14. Ta ut plåten från ugnen och lägg kakorna på plåten.
  15. Grädda 5-8 min, dom ska bara få lite färg inne i ugnen.
  16. Låt svalna under duk.
Tillbaka till Vildmarksrecept

Mer Vildmarksrecept

Äggig blåbärspannkaka

Den perfekta mellisen i skogen

Björnbär och chokladbröd

Ett mumsigt bröd

Bönhummus

Som spread i brödet eller som go dip

Det smarta brödet

Fyll dom med det godaste du vet

Krabbelurer eller Kaisershmarrn

Funkar kanon att laga över elden.

Magiska majonnäsen

Kockens näst bästa majonnäs

Naked coleslaw

En härligt saftig sallad

Outdoor tacoförs

God och kryddig

Potatis och purjolökssoppa

Bra för en kall vinterdag

Potatis och rågtunnbröd

Använd som lompebröd, rullmacka eller som små snacks fingerfood

Soya och sesam gurknudlar

Grönsaksnudlar med smak

Svensk ”halloumi” och bönbiff

Kan ätas kall eller varm