Dela sida till en vän

Funkar kanon att laga över elden. 

Ingredienser

  • 1.5 dl strösocker.
  • 4.5 dl vetemjöl.
  • 2 tsk bakpulver.
  • 2 tsk vaniljsocker.
  • 2.5 dl mjölk.
  • 2 ägg.
  • 30 gr smör + smör att steka i.
  • Kanel och socker att vända i (För lite vuxnare, tillsätt en näve russin och en skvätt rom eller Cognac). 

Så här gör du

  1. Blanda dom torra ingredienserna.
  2. Vispa mjölk och ägg.
  3. Smält smöret. 
  4. Vispa ihop alla ingredienser till en härlig smet.
  5. Stek i plättjärn eller plättstorlekar i vanlig panna.
  6. Vänd upp i socker och kanelblandningen.
Tillbaka till Vildmarksrecept

Mer Vildmarksrecept

Äggig blåbärspannkaka

Den perfekta mellisen i skogen

Björnbär och chokladbröd

Ett mumsigt bröd

Bönhummus

Som spread i brödet eller som go dip

Det smarta brödet

Fyll dom med det godaste du vet

Krabbelurer eller Kaisershmarrn

Funkar kanon att laga över elden.

Magiska majonnäsen

Kockens näst bästa majonnäs

Naked coleslaw

En härligt saftig sallad

Outdoor tacoförs

God och kryddig

Potatis och purjolökssoppa

Bra för en kall vinterdag

Potatis och rågtunnbröd

Använd som lompebröd, rullmacka eller som små snacks fingerfood

Soya och sesam gurknudlar

Grönsaksnudlar med smak

Svensk ”halloumi” och bönbiff

Kan ätas kall eller varm