Dela sida till en vän

Gott en kall vinterdag.

Ingredienser

  • 400gr potatis.
  • 200gr purjolök.
  • 1 klyfta vitlök.
  • 1 1/2 liter vatten.
  • 2 dl mjölk.
  • 3 tsk salt
  • 1/2 msk kycklingfond  

Så här gör du

  1. Skala och dela potatisen.
  2. Skölj och dela purjolöken. Använd både det vita och det grön på Purjon.
  3. Koka upp och ihop.
  4. Småputtra tills potatisen är mjuk.
  5. Rör under tiden så att det inte bränner. 
  6. Mixa ihop med stavmixer eller mixerkanna. 
  7. Smaka av. 
  8. Beroende på potatissort så kan konsistensen variera.
Tillbaka till Vildmarksrecept

Mer Vildmarksrecept

Äggig blåbärspannkaka

Den perfekta mellisen i skogen

Björnbär och chokladbröd

Ett mumsigt bröd

Bönhummus

Som spread i brödet eller som go dip

Det smarta brödet

Fyll dom med det godaste du vet

Krabbelurer eller Kaisershmarrn

Funkar kanon att laga över elden.

Magiska majonnäsen

Kockens näst bästa majonnäs

Naked coleslaw

En härligt saftig sallad

Outdoor tacoförs

God och kryddig

Potatis och purjolökssoppa

Bra för en kall vinterdag

Potatis och rågtunnbröd

Använd som lompebröd, rullmacka eller som små snacks fingerfood

Soya och sesam gurknudlar

Grönsaksnudlar med smak

Svensk ”halloumi” och bönbiff

Kan ätas kall eller varm