Dela sida till en vän

Ett gott bröd som är både enkelt och skoj att tillaga. Använd som lompebröd, rullmacka eller som små snacks fingerfood.

Ingredienser

  • 150 gram kokt riven potatis (koka gärna potatisen med skalet på, men skala innan du river den). Använd gärna mandelpotatis om det.
  • 25 gram rågmjöl.
  • 60 gram vetemjöl + till utbakning.
  • 1 tsk sirap.
  • 1/2 tsk salt.
  • 1 tsk mjölk.

En annan variant

  • 150 gram kokt riven potatis (koka gärna potatisen med skalet på, men skala innan du river den). Använd gärna mandelpotatis om det.
  • 25 gram rågmjöl.
  • 50 gram vetemjöl + till utbakning.
  • 1 tsk kallpressad rapsolja.
  • 1/2 tsk salt.
  • 1 krm hel fänkål/kummin/anis-frö.

Så här gör du

  1. Häll allt i en bunke och blanda för hand till en fast men ej klistrig deg. Mjölmängden kan variera beroende på potatissort. Tillsätt eventuellt mera mjöl.
  2. Dela upp i 2 bitar.
  3. Kavla ut tunt på mjölad yta.
  4. Stansa eller skär ut till önskad storlek och form.
  5. Stek i torr panna, gärna av kolstål eller gjutjärn.
  6. Vänd när den har fått lite färg.
  7. Låt svalna på galler under duk.
  8. För mjukt bröd, stek kortare tid.
  9. Använd som lompebröd, rullmacka eller som små snacks fingerfood. 
Tillbaka till Vildmarksrecept

Mer Vildmarksrecept

    

Äggig blåbärspannkaka

Den perfekta mellisen i skogen

Björnbär och chokladbröd

Ett mumsigt bröd

Bönhummus

Som spread i brödet eller som go dip

Det smarta brödet

Fyll dom med det godaste du vet

Krabbelurer eller Kaisershmarrn

Funkar kanon att laga över elden.

Magiska majonnäsen

Kockens näst bästa majonnäs

Naked coleslaw

En härligt saftig sallad

Outdoor tacoförs

God och kryddig

Potatis och purjolökssoppa

Bra för en kall vinterdag

Potatis och rågtunnbröd

Använd som lompebröd, rullmacka eller som små snacks fingerfood

Soya och sesam gurknudlar

Grönsaksnudlar med smak

Svensk ”halloumi” och bönbiff

Kan ätas kall eller varm