Dela sida till en vän

Vegetariskt med tryck i.

Ingredienser

  • 1 st rödlök, dela i ”kvartar”.
  • 1 st sötpotatis, skär i 3×3cm.
  • 1 röd paprika, dela 3×3 cm.
  • 1 grön paprika, dela 3×3 cm.
  • 4 st tomater, delade på mitten
  • 1 msk olivolja.
  • 1 st finhackad vitlök.
  • 1 tsk kummin.
  • 1 tsk rökt paprikapulver.
  • 1 tsk Sambal oelek.
  • 1 msk tomatpuré.
  • 2 tsk salt.
  • 1 dl kokta kikärtor.
  • 1 liter vatten.
  • 1 näve hackad persilja eller koriander. 

Så här gör du

  1. Rosta eller grilla grönsaker på hög värme utan fett i panna.
  2. Fräs vitlök, kummin, paprikapulver, tomatpuré i olivoljan.
  3. Slå på vatten.
  4. Häll i dom rostade grönsakerna.
  5. Tillsätt salt och sambal oelek.
  6. Låt småputtra i 30-40 minuter, känn på sötpotatisen.
  7. Tillsätt kikärtorna.
  8. Smaka av.
  9. Tillsätt örterna innan servering.
Tillbaka till Vildmarksrecept

Mer Vildmarksrecept

Äggig blåbärspannkaka

Den perfekta mellisen i skogen

Björnbär och chokladbröd

Ett mumsigt bröd

Bönhummus

Som spread i brödet eller som go dip

Det smarta brödet

Fyll dom med det godaste du vet

Krabbelurer eller Kaisershmarrn

Funkar kanon att laga över elden.

Magiska majonnäsen

Kockens näst bästa majonnäs

Naked coleslaw

En härligt saftig sallad

Outdoor tacoförs

God och kryddig

Potatis och purjolökssoppa

Bra för en kall vinterdag

Potatis och rågtunnbröd

Använd som lompebröd, rullmacka eller som små snacks fingerfood

Soya och sesam gurknudlar

Grönsaksnudlar med smak

Svensk ”halloumi” och bönbiff

Kan ätas kall eller varm