Dela sida till en vän

Kan ätas kall eller varm.

Ingredienser

  • 200gr Skottorps Nofva(ost)riven eller annan typ av grillost.
  • 1 dl kokta kidneybönor.
  • 1 dl kokta svarta bönor.
  • 1 dl kokta black eyed-peas.
  • 1 msk vetemjöl.
  • 1 krm chilipulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm gurkmeja
  • 2 st tunt skuren salladslök.
  • Hackad persilja eller koriander för smak och färg.
  • Olivolja att steka i.
  • Polenta att panera i.

Så här gör du

  1. Mixa bönor till en smet, ej för slätt.
  2. Vänd i mjöl och kryddor.
  3. Tillsätt osten och salladslök.
  4. Rör ihop.
  5. Forma till önskad storlek och form.
  6. Vänd i polenta och stek på hög värme i olja så att det blir en krispig yta.
  7. Vänd försiktigt.
Tillbaka till Vildmarksrecept

Mer Vildmarksrecept

Äggig blåbärspannkaka

Den perfekta mellisen i skogen

Björnbär och chokladbröd

Ett mumsigt bröd

Bönhummus

Som spread i brödet eller som go dip

Det smarta brödet

Fyll dom med det godaste du vet

Krabbelurer eller Kaisershmarrn

Funkar kanon att laga över elden.

Magiska majonnäsen

Kockens näst bästa majonnäs

Naked coleslaw

En härligt saftig sallad

Outdoor tacoförs

God och kryddig

Potatis och purjolökssoppa

Bra för en kall vinterdag

Potatis och rågtunnbröd

Använd som lompebröd, rullmacka eller som små snacks fingerfood

Soya och sesam gurknudlar

Grönsaksnudlar med smak

Svensk ”halloumi” och bönbiff

Kan ätas kall eller varm