Dela sida till en vän

Grönsaksnudlar med smak.

Ingredienser

  • 1 st gurka, tvättad och delad i 5cm bitar.
  • 1 tsk salt.
  • 1 msk soya kikkoman.
  • 1 krm sesamolja.
  • 1 tsk sesamfrö
  • 2 st strimlad salladslök (Chili flakes).

Så här gör du

  1. Svarva gurkan, använd gärna n grösakssvarv.
  2. Blanda med saltet.
  3. Hänga av i sil för att bli av med vätskan.
  4. Vänd runt med soya, sesam och salladslöken. 
  5. Förvaras i kyl. 
Tillbaka till Vildmarksrecept

Mer Vildmarksrecept

Äggig blåbärspannkaka

Den perfekta mellisen i skogen

Björnbär och chokladbröd

Ett mumsigt bröd

Bönhummus

Som spread i brödet eller som go dip

Det smarta brödet

Fyll dom med det godaste du vet

Krabbelurer eller Kaisershmarrn

Funkar kanon att laga över elden.

Magiska majonnäsen

Kockens näst bästa majonnäs

Naked coleslaw

En härligt saftig sallad

Outdoor tacoförs

God och kryddig

Potatis och purjolökssoppa

Bra för en kall vinterdag

Potatis och rågtunnbröd

Använd som lompebröd, rullmacka eller som små snacks fingerfood

Soya och sesam gurknudlar

Grönsaksnudlar med smak

Svensk ”halloumi” och bönbiff

Kan ätas kall eller varm