Dela sida till en vän

En härligt saftig sallad.

Ingredienser

  • 100 gr glutenfritt havregryn.
  • 30 gr  solrosfrön.
  • 1 msk vaniljsocker.
  • 2 msk kakao.
  • 1/2 msk socker.
  • 1/2 msk sirap alt 1/2 msk honung.
  • 1 msk kokosfett alt 1 msk rumstemperatur smör.
  • 1 st banan.

Så här gör du

  1. Rosta havregryn och solrosfrön i torr panna. Rör så att det inte bränner.
  2. Tillsätt socker och kakao. ”Stek” på lagom värme.
  3. Häll upp i bunke.
  4. Tillsätt sirap och kokosfett.
  5. Blanda medans det är varmt så att kokosfettet smälter. Använd handskar.
  6. Mosa i bananen. 
  7. Häll upp i önskad form.
  8. Ställ i kylen. 
  9. Skär upp i ”bars” efter att det svalnat.
Tillbaka till Vildmarksrecept

Mer Vildmarksrecept

Äggig blåbärspannkaka

Den perfekta mellisen i skogen

Björnbär och chokladbröd

Ett mumsigt bröd

Bönhummus

Som spread i brödet eller som go dip

Det smarta brödet

Fyll dom med det godaste du vet

Krabbelurer eller Kaisershmarrn

Funkar kanon att laga över elden.

Magiska majonnäsen

Kockens näst bästa majonnäs

Naked coleslaw

En härligt saftig sallad

Outdoor tacoförs

God och kryddig

Potatis och purjolökssoppa

Bra för en kall vinterdag

Potatis och rågtunnbröd

Använd som lompebröd, rullmacka eller som små snacks fingerfood

Soya och sesam gurknudlar

Grönsaksnudlar med smak

Svensk ”halloumi” och bönbiff

Kan ätas kall eller varm