Dela sida till en vän

Kockens näst bästa majonnäs 🙂

Ingredienser

  • 1 HELT ägg.
  • 1 msk Dijonsenap.
  • 8 dl solros eller rapsolja.
  • 1 tsk vinäger eller citronsaft.
  • 1 tsk salt.
  • 5 droppar worcestershire sauce. 

Så här gör du

  1. Använd en matberedare med kniv.
  2. Majonnäsen ”mixas” istället för att vispas ihop. 
  3. Knäck ägget ner i mixerbunken.
  4. Tillsätt senapen.
  5. Mixa ihop. 
  6. Häll i olja droppvis i början och öka när man ser att majonnäs börjar ”gå ihop”.
  7. Häll i vinäger alt citron. Avsluta med att smaka av.
  8. Förvaras i kyl i upp 2-3 veckor.
Tillbaka till Vildmarksrecept

Mer Vildmarksrecept

Äggig blåbärspannkaka

Den perfekta mellisen i skogen

Björnbär och chokladbröd

Ett mumsigt bröd

Bönhummus

Som spread i brödet eller som go dip

Det smarta brödet

Fyll dom med det godaste du vet

Krabbelurer eller Kaisershmarrn

Funkar kanon att laga över elden.

Magiska majonnäsen

Kockens näst bästa majonnäs

Naked coleslaw

En härligt saftig sallad

Outdoor tacoförs

God och kryddig

Potatis och purjolökssoppa

Bra för en kall vinterdag

Potatis och rågtunnbröd

Använd som lompebröd, rullmacka eller som små snacks fingerfood

Soya och sesam gurknudlar

Grönsaksnudlar med smak

Svensk ”halloumi” och bönbiff

Kan ätas kall eller varm